Rejecurry
45 min

Rejecurry

Spicy curry med bl.a. ferskner og kokosmælk. Serveres med krydrede ris og lime.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rejecurry

Spicy curry med bl.a. ferskner og kokosmælk. Serveres med krydrede ris og lime.

Antal portioner
  • 160 g løse ris, parboiled (ca. 2 dl)
  • 10 g smør
  • ½ grofthakket rød peberfrugt
  • ½ tsk finthakket grøn chilipeber
  • 15 g smør
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 2 små knuste fed hvidløgsfed
  • 2 tsk finthakket grøn chilipeber
  • 1 tsk garam masala
  • ½ tsk madraskarry
  • 150 g blendede ferskner fra dåse
  • 165 ml light kokosmælk
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 500 g optøede, frosne rejer
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • limefrugter i både

Fremgangsmåde:

Kog risene efter anvisningen på emballagen. Lad fedtstoffet blive gyldent på en pande, uden at det bruner. Svits peberfrugt og chili i ca. ½ min. Bland ris, peberfrugt og chili.

Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Svits løg, hvidløg, chilipeber, garam masala og karry i ca. 1 min. Tilsæt de blendede ferskner, kokosmælk og limesaft. Lad blandingen koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 1½ min. Tilsæt rejerne, vend dem godt rundt i currysaucen og smag til. Server sammen med de krydrede ris og limebåde.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,1 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 23 %
Print