Rensdyr med safran

Børnenes favorit?... eller farfars? Rudolf med den røde tud charmerer alle!
Bedømmelse (19 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rensdyr med safran

Børnenes favorit?... eller farfars? Rudolf med den røde tud charmerer alle!

12 stk.

Antal portioner
  • 2 æg
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 tsk safrantråde
  • 50 g smeltet smør
  • 200 g kokosmel (ca. 6 dl)
  • 50 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Pynt

  • røde chokoladelinser
  • flormelis

Fremgangsmåde:

Pisk æg, sukker og safran let sammen med fx et piskeris. Rør fedtstof og kokos heri og lad blandingen stå tildækket i ca. 10 min. Fordel dejen i 12 toppe på en plade med bagepapir. Bag kokosmakronerne midt i ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

Smelt imens chokoladen i vandbad. Kom den smeltede chokolade i en plastikpose egnet til madvarer og lad den køle let af. Sprøjt "gevirer" ud på madpakkepapir i form af et Y - 24 stk. Lad chokoladegevirerne stivne i køleskabet.

Ved serveringen

Lav et par huller i toppen af hver kage og tryk et par gevirer heri. Klister en rød chokoladelinse på som næse - brug lidt smeltet chokolade som "klister". Pynt med flormelis drysset gennem en sigte.

Tip

Safran bliver brugt meget i Sverige. Ud over at give den flotte gule farve har den sin egen ret markante smag - du kan udelade den fra kagerne.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,2 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 66 %
Print