Ribeye steaks og mangosalsa

Steaks på panden, kartofler i ovnen og din yndlingssauce i gryden. Lav mangosalsaen og vupti du har en lækker middag!
Bedømmelse (20 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ribeye steaks og mangosalsa

Steaks på panden, kartofler i ovnen og din yndlingssauce i gryden. Lav mangosalsaen og vupti du har en lækker middag!

Antal portioner

Mangosalsa

  • 1 moden avocado
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 1 skrællet moden mangofrugt i små stykker
  • 250 g cherrytomater i kvarte
  • 1 finthakket rødløg
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 g smør
  • 4 ribeye-steaks, marmoreret oksefilet (ca. 200 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske basilikumblade

Tilbehør

  • 1 kg stegte kartoffelbåde

Fremgangsmåde:

Mangosalsa

Flæk avocadoen og fjern sten og skind. Skær avocadoen i små tern og vend dem forsigtigt sammen med citronsaft og de øvrige ingredienser. Stil salsaen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Drys de 4 steaks med salt og peber og steg dem ved kraftig varme i ca. 5 min. - vend kødet af og til. Tag de 4 steaks af panden og lad dem hvile tildækket i ca. 5 min.

Bring whiskysaucen i kog i en gryde. Hæld saucen i en varm skål og server den sammen med ribeye steaks, mangosalsa og kartofler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,2 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 49 %
Print