Ricepudding med mandler

En rest af kogt ris kan med hjælp af orangeblomstvand, ristede mandler og kanelsukker forvandle sig til denne lækre ricepudding
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ricepudding med mandler

En rest af kogt ris kan med hjælp af orangeblomstvand, ristede mandler og kanelsukker forvandle sig til denne lækre ricepudding

Antal portioner
  • 3 dl kolde kogte ris (basmati, jasmin eller parboiled) - kogt a ca. 100 g rå ris
  • 6 dl mælk
  • 1½ dl vand
  • ¼ tsk groft salt
  • 9 hele kardemommekapsler trykket åbne med fingrene
  • 60 g korender (ca. 1 dl)
  • 100 g smuttede mandler (ca. 1½ dl)
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • ½ tsk reven skal fra en usprøjtet citron
  • 1½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%

Pynt

  • ristede mandler
  • og en blanding af sukker og
  • stødt kanel

Fremgangsmåde:

Kog de kolde kogte ris med mælk, vand, salt og kardemomme, indtil det bliver en lind grød. Tilsæt evt. lidt mere mælk undervejs. Lad korenderne simre med de sidste 6-7 min. Snit mandlerne i "splitter". Rist dem forsigtigt ved jævn varme i en tør pande. Pas på panden ikke bliver for varm, så brænder mandlerne, før de rister - gem lidt til pynt. Når risene er kogt, blandes de med mandlerne og sukkeret og smages til med citronskal. Rør fløde i blandingen og hæld den i små skåle. Sæt dem til afkøling i køleskabet. Server ricepuddingen, når den er kold med et drys kanelsukker på.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,6 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 43 %
Print