Rikkes Fried Chicken - Kyllingelår med sesam

En børnefavorit, som børnene tilmed selv kan lave.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rikkes Fried Chicken - Kyllingelår med sesam

En børnefavorit, som børnene tilmed selv kan lave.

Antal portioner

Pastasalat

  • 4 dl Arla A38® Ylette
  • 4 spsk tomatketchup
  • ½ tsk sød chilisauce
  • ½ tsk sukker
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl klippet karse

Kyllingelår

  • 8 optøede, frosne kyllingeunderlår
  • 1 æg
  • 1½ spsk sesamfrø
  • 2 spsk rasp
  • ½ tsk edelsüsspaprika
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pastasalat, fortsat

  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt
  • 300 g tørret hvid pasta, fx penne

Tilbehør

  • 240 g groft brød
  • salat af 300 g cherrytomater og
  • 300 g agurk

Fremgangsmåde:

Pastasalat

Rør ylette sammen med ketchup, chilisauce, sukker, salt og peber. Vend karsen i og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Kyllingelår

Skyl og tør kyllingelårene godt. Pisk ægget med en gaffel i en dyb tallerken. Bland sesamfrø sammen med de øvrige ingredienser i en anden dyb tallerken. Vend først lårene i det sammenpiskede æg og derefter i sesamblandingen. Læg de panerede lår i et smurt, ovnfast fad på 15 x 25 cm og steg dem midt i ovnen.

Pastasalat, fortsat

Bring vand og salt i kog i en stor gryde. Kom pastaen i under omrøring og kog den ved jævn varme og uden låg 8-12 min. - pastaen skal være mør, men ikke blød. Hæld pastaen i en sigte, skyl med koldt vand og lad pastaen dryppe godt af.

Vend den lune pasta i dressingen og smag til. Kom pastasalaten i en skål og server den sammen med de sesampanerede kyllingelår.

Stegetid

Ca. 50 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12628 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,5 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 22 %
Print