Risalamande med orange
60+ min

Risalamande med orange

Appelsin og kanelkrydret sveskesauce giver ny smag til den klassiske risalamande.
Fryseegnet
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Risalamande med orange

Appelsin og kanelkrydret sveskesauce giver ny smag til den klassiske risalamande.

Antal portioner
  • 3 dl vand
  • 180 g grødris (ca. 2½ dl)
  • 1 liter appelsinjuice

Sveskesauce

  • ½ liter vand
  • 100 g brun farin (ca. 1½ dl)
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 1 spsk groftrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 200 g bløde svesker uden sten
  • 1 spsk majsstivelse, fx maizena
  • 1 spsk vand

Fremgangsmåde:

Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt juice og bring grøden i kog ved kraftig varme og under omrøring. Skru ned til svag varme, rør i gryden i ca. 1 min og læg låg. Kog i ca. 40 min - rør af og til. Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold - gerne til næste dag.

Rør grød, mandler, vaniljesukker og sukker sammen. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i grøden. Stil risalamanden tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Smag til.

Sveskesauce

Kog vand, farin, kanelstang, appelsinskal og -saft ved kraftig varme og uden låg i ca. 5 min. Tilsæt svesker og kog i yderligere ca. 5 min. Bland majsstivelse og vand og rør jævningen i sveskesaucen. Lad den koge i ca. 2 min. Smag til og server den lune sveskesauce til risalamanden.

Tips

Sveskesaucen kan tilberedes ca. 1 uge i forvejen - så den blot skal varmes.

Du kan lave risalamanden lidt grovere ved at skifte nogle af grødrisene ud med perlespeltkerner, udelad da mandler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 47 %
Print