Risdessert med marineret appelsin
60+ min

Risdessert med marineret appelsin

En spændende og anderledes dessert - nærmest en blanding af risalamande og creme brulé.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Risdessert med marineret appelsin

En spændende og anderledes dessert - nærmest en blanding af risalamande og creme brulé.

Antal portioner
  • 4 spsk sukker
  • gasbrænder

Fremgangsmåde:

Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder så bådene løsnes, uden at hinderne følger med - si saften fra, den skal ikke med i desserten. Bland appelsinfileterne med sukker og grand marnier. Smag til og fordel det i 6 ovnfaste skåle (a ca. 3 dl). Fordel Risalamande ovenpå de marinerede appelsinfileter - som et låg. Stil desserten tildækket i køleskabet i mindst 1 time eller til den er iskold.

Drys desserterne med sukker og smelt det med gasbrænderen til sukkeret er gyldent. Vent et øjeblik inden der serveres - det gyldne sukkerlåg skal nå at blive sprødt og kunne knække.

Tips

Risdesserterne kan spises uden sukker på toppen. I stedet for marineret appelsin kan man tilberede desserten med ca. 450 g svesker i rom. Brug sveskerne med lidt af lagen og lidt citronsaft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,9 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 40 %
  • Alkohol: 6 %
Print