Risengrød - kogt i ovnen
60+ min

Risengrød - kogt i ovnen

Klassisk risengrød der koges op på komfuret og koger færdig i ovnen - en moderne udgave af "høkasse"metoden. I denne opskrift er grøden serveret med et drys fintrevet appelsinskal, der er en virkelig god smagskomination sammen med kanelsukker - prøv det!
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Risengrød - kogt i ovnen

Klassisk risengrød der koges op på komfuret og koger færdig i ovnen - en moderne udgave af "høkasse"metoden. I denne opskrift er grøden serveret med et drys fintrevet appelsinskal, der er en virkelig god smagskomination sammen med kanelsukker - prøv det!

Antal portioner
  • 3 dl vand
  • 180 g grødris (ca. 3 dl)
  • 1 liter mælk
  • ¼ tsk groft salt

Tilbehør

  • 4 spsk rørsukker
  • 2 tsk stødt kanel
  • 5 dl mælk
  • 1 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde:

Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde, hvor både gryde og låg er egnet til at gå i ovnen. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og bring blandingen i kog. Kog grøden ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min. Læg låg på og sæt gryden i ovnen. Kig til grøden efter ca. 35 min. og rør rundt. Hvis grøden virker tynd, så lad den stå i ovnen i yderligere ca. 10 min. Tilsæt salt og smag til.

Bland sukker og kanel. Server grøden med mælk, kanelsukker og appelsinskal.

Kogetid i ovn

35-45 min. ved 125° - varmluft.

Tip

Det er en svensk tradition at servere risengrød med mælk. Grøden kan selvfølgelig serveres uden - eller med nisseøl eller saft i stedet.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,1 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 15 %
Print