Risengrød i ovn

Risengrød i ovn

60+ min
Risengrød i ovn er såmænd blot en klassisk, nem risengrød, der koges op på komfuret og koger færdig i ovnen - en moderne udgave af "høkasse"-metoden. Risengrøden brænder ikke på i ovnen, og du slipper for at røre jævnligt i grøden. Du kan servere risengrøden med et drys fintrevet appelsinskal - det giver en virkelig god smag sammen med kanelsukkeret.
https://www.arla.dk/opskrifter/risengrod-i-ovn/

Sådan gør du

Risengrød
  • Bring vand og ris i kog i en gryde, hvor både gryde og låg er egnet til at gå i ovnen. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min.
  • Tilsæt mælk og bring blandingen i kog ved jævn varme - det tager ca. 10 min.
  • Kog grøden videre ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min. Læg låg på og sæt gryden i ovnen.
  • Kig til grøden efter ca. 35 min. og rør rundt.
  • Hvis grøden virker tynd, så lad den stå i ovnen i yderligere ca. 10 min.
  • Tag grøden ud og lad den hvile i 10 min.
  • Tilsæt salt og smag til.
Ved servering
  • Bland sukker og kanel. Server grøden med kanelsukker.
Kogetid i ovn
  • 35-45 min. ved 125° - varmluft.

Det er en svensk tradition at servere risengrød med mælk. Grøden kan selvfølgelig serveres uden - eller med nisseøl eller saft i stedet.

Energiindhold for hele retten:

5103 kJ / 1220 kcal

Næringsindhold pr. 100g

333 kJ / 80 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 15,6 % 3,1 g
Kulhydrat: 80,7 % 15,8 g
Fedt: 3,7 % 0,3 g
Mere inspiration

Den helt klassiske risengrød

Relateret video
Sådan laver du risengrød

Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du laver en traditionel lækker og cremet risengrød – uden at det brænder på.

Ingredienser

Risengrød
3 dl Vand
180 g Grødris (ca. 3 dl)
1 liter Mælk
¼ tsk Groft salt
Tilbehør
4 spsk Rørsukker
2 tsk Stødt kanel