Risengrød med kanelsukker og smørklat
Bedømmelse (19)

Min bedømmelse:

Risengrød med kanelsukker og smørklat

Den helt klassiske risengrød, som mange allerbedst kan lide den. Til jul... og resten af året!

Antal portioner
  • 3 dl vand
  • 180 g grødris (2 14 dl)
  • 1 liter letmælk
  • 14 tsk groft salt

Kanelsukker

  • 4 spsk sukker
  • 2 tsk stødt kanel
  • 50 g smør

Tilbehør

  • 3 kolde hvidtøl (a 33 cl)

Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og bring blandingen i kog. Kog grøden ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min. Læg låg på og kog i ca. 25 min. Rør ofte i grøden. Hvis grøden virker tynd så kog den i yderligere ca. 5 min. - uden låg. Tilsæt salt og smag til.

Kanelsukker

Bland sukker og kanel.

Ved serveringen

Kom risengrøden i en varm skål. Server grøden sammen med kanelsukker, smør og hvidtøl.

Tip

I stedet for hvidtøl kan man servere ribs- eller solbærsaft til risengrøden.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,9 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 25 %
  • Alkohol: 4 %

Tilberedningstid: 45 min