Riskage med marineret frugt
60+ min

Riskage med marineret frugt

Sød dessert med crunch og cremet flødeskum.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Riskage med marineret frugt

Sød dessert med crunch og cremet flødeskum.

Opskriften gælder for 12 personer

Marineret frugt

  • 1 vaniljestang
  • 175 g rørsukker (ca. 2 ¼ dl)
  • 2 dl vand
  • 1½ tsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk rosenvand
  • 500 g jordbær i kvarte
  • 2 grønne æbler i tynde både, fx granny smith (ca. 250 g)
  • 250 g frisk ananas i små stykker

Riskage

  • 75 g rørsukker (ca. 1 dl)
  • 75 g blødt smør
  • 2 æggeblommer
  • 50 g smuttede, finthakkede mandler
  • ½ tsk knuste kardemommefrø
  • 3 tsk fintrevet, usprøjtet citronskal (usprøjtet)
  • 400 g kold risengrød
  • 2 æggehvider
  • 1 spsk rørsukker

Fremgangsmåde:

Marineret frugt

Skrab kornene ud af vaniljestangen - gem kornene. Kom den tomme vaniljestang i en gryde med sukker og vand. Kog sukkerlagen ca. 1 min., tilsæt citronsaft og rosenvand og køl lagen af. Vend jordbær (gem lidt til pynt), æblebåde og ananas i lagen og lad frugten marinere i ca. 2 timer.

Riskage

Pisk sukker, vaniljekorn og smør til blandingen er blød og cremet. Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Rør mandler, kardemomme, citronskal og risengrød i. Pisk æggehviderne stive og vend dem i. Fold et stykke bagepapir til en firkantet form (ca. 30 x 36 cm). Fordel dejen i formen og bag riskagen midt i ovnen. Tag kagen ud, klip bagepapiret i siderne væk, drys med rørsukker og grill kagen øverst i ovnen. Lad den køle af og skær ud i 36 stykker (a ca. 5 x 6 cm).

Ved serveringen

Læg stykkerne sammen 3 og 3 med flødeskum. Pynt og server med marineret frugt.

Lav fx selv risengrød - se link.

Bagning

Ca. 45 min. ved 150° - traditionel ovn.

Grill

Ca. 2 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,9 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 47 %
Print