Risotto med bacon og æble-rosenkålstopping

En nem og hurtig risotto med topping af en dejlig klassisk blanding: Æble, bacon og kål.
Bedømmelse (40 vurderinger)

Min bedømmelse:

Risotto med bacon og æble-rosenkålstopping

En nem og hurtig risotto med topping af en dejlig klassisk blanding: Æble, bacon og kål.

Antal portioner
  • 125 g bacon i tynde skiver
  • 200 g rosenkål i tynde skiver
  • ¾ liter vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 2 æbler i tern, fx cox orange (ca. 200 g)
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk rapsolie
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • citronskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde:

Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og del derefter den sprøde bacon i mindre stykker.

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits ris og selleri i ca. 1 min. Tilsæt bouillon og salt og kog ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Risene skal være al dente - dvs. møre men stadig med bid. Vend hytteost i, varm risottoen igennem og smag til.

Kom imens rosenkålen i en gryde med kogende vand tilsat salt. Bring rosenkålen i kog. Hæld vandet fra, kom kålen i en sigte og brus over med koldt vand. Lad rosenkålen dryppe godt af og vend kål og æbler sammen med citronskal, -saft, olie, salt og peber.

Server straks risottoen rygende varm med æble-rosenkålstopping og bacondrys.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,6 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 22 %
Print