Risotto med kantareller

Dejlig cremet svamperisotto - i denne udgave med blåskimmelost i stedet for parmesan.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Risotto med kantareller

Dejlig cremet svamperisotto - i denne udgave med blåskimmelost i stedet for parmesan.

Antal portioner
  • 100 g rensede friske kantareller
  • 225 g champignoner i halve
  • 50 g smør
  • 320 g risottoris (ca. 4 dl)
  • 2 finthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 1 tsk groft salt

Pynt

  • frisk kørvel

Fremgangsmåde:

Hak ca. 10 g af kantarellerne og 50 g af champignonerne meget fint. Smelt halvdelen af smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits ris, løg og de hakkede svampe i ca. 1 min. Tilsæt bouillon og salt. Kog retten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Lad imens resten af smørret blive gyldent i en pande. Steg kantarellerne ca. 1 min. og tag dem op. Steg derefter champignonerne i ca. 5 min., til de er gyldne.

Vend ost i små stykker, ærter og de ristede svampe i risottoen. Varm den godt igennem, smag til og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,8 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 29 %
Print