Risotto med porrer og skorzonerrødder

Dejlig lækker risotto, men alt hvad der hører sig til...
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Risotto med porrer og skorzonerrødder

Dejlig lækker risotto, men alt hvad der hører sig til...

Antal portioner

Risotto

  • 4 rensede porrer (ca. 400 g)
  • 25 g smør
  • 320 g risottoris (ca. 4 dl)
  • 6 skorzonerrødder i skiver (ca. 200 g)
  • 6 dl vand
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1½ tsk groft salt
  • ½ tsk groftkværnet peber
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille
  • ¼ tsk groft salt

Risotto, fortsat

  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ tsk havsalt, fx læsø sydesalt
  • 1 citron i både

Fremgangsmåde:

Risotto

Del porrerne i den hvide og den grønne del. Skær det hvide af porrerne i små tern og det grønne i tynde ringe (ca. lige meget af hvert). Lad halvdelen af fedtstoffet smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits ris, skorzonerrødder og det hvide af porrerne i ca. ½ min. Tilsæt vand, citronsaft og salt og kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 20 min.

Lad imens resten af fedtstoffet smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rist det kværnede peber i ca. 30 sek. Kom det grønne af porrerne i panden og svits i ca. 3 min. Tilsæt persille og salt.

Risotto, fortsat

Rør først fløde og derefter ost i risene. Smag risottoen til og kom den i varme dybe tallerkener.

Drys porreblanding, citronskal og salt over. Fordel citronbådene og server risottoen med det samme.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,6 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 19 %
Print