Risotto med tigerrejer

Prøv denne lækre opskrift på risotto med tigerrejer, som både er nem og overskuelig. Glæd dig til at sætte tænderne i de sprødstegte tigerrejer og den cremede risotte!
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Risotto med tigerrejer

Prøv denne lækre opskrift på risotto med tigerrejer, som både er nem og overskuelig. Glæd dig til at sætte tænderne i de sprødstegte tigerrejer og den cremede risotte!

Antal portioner
  • 8 rå tigerrejer med halevifte
  • 25 g smør eller andet fedtstof
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • både af citroner

Fremgangsmåde:

Lad halvdelen af smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits peberfrugt og gulerødder i ca. 1 min. Tag grøntsagerne op. Smelt resten af smørret og svits løg og ris i ca. ½ min. Hæld hvidvin ved og lad den dampe af under omrøring i ca. ½ min. Tilsæt vand og salt. Kog risene ved svag varme og under låg i ca. 13 min. Kom grøntsagerne tilbage i risottoen og lad den koge i ca. 2 min. Rør ca. 75 g ost i og smag til. Server resten af osten til.

Steg rejerne i gyldent smør ca. ½ min. på hver side. Tilsæt citronsaft, salt og peber.

Tips

Er risottoen for tør så tilsæt lidt vand. I stedet for risottoris kan man bruge grødris.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,8 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 34 %
Print