Rispilaf med lun rygeostsauce

Rygeostsauce, nu i en varm variation til forårets grøntsager. Saucen er også god til grillmad.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rispilaf med lun rygeostsauce

Rygeostsauce, nu i en varm variation til forårets grøntsager. Saucen er også god til grillmad.

Antal portioner

Rispilaf

  • 1 spsk rapsolie
  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 320 g brune ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 2 store knuste fed hvidløgsfed
  • ½ liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Rygeostsauce

  • 1 agurk i stave
  • 150 g radiser i kvarte
  • 100 g renset feldsalat i buketter

Fremgangsmåde:

Rispilaf

Lad fedtstoffet blive gyldent i en tykbundet gryde. Brun kødet i ca. 3 min., til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt ris og hvidløg og svits i yderligere ca. ½ min. Kom vand, salt og peber i retten og kog ris og kød ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 25 min. Smag rispilaffen til.

Rygeostsauce

Pisk rygeost og ½ dl af fløden sammen i en lille tykbundet gryde - pisk godt til blandingen er helt glat. Tilsæt resten af fløden, salt og peber og bring saucen i kog under omrøring. Smag til.

Anret rispilaffen i en rede på et fad. Fordel grøntsagerne midt på og i kanten af fadet og server den lune rygeostsauce til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,4 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 29 %
Print