Risret med mangoraita
45 min

Risret med mangoraita

Mangofrugt giver det friske touch til risretten.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Risret med mangoraita

Mangofrugt giver det friske touch til risretten.

Antal portioner

Mangoraita

  • 6 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 4 dl løse ris, fx jasminris

Risret

  • 2 spsk rapsolie
  • 400 g skinke- eller wokstrimler
  • 2 tsk madraskarry
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ broccoli i små buketter
  • 2 bundter forårsløg i tynde strimler
  • 150 g sukkerærter i tynde strimler

Fremgangsmåde:

Mangoraita

Skræl mangofrugten og fjern stenen. Skær frugtkødet i små tern. Vend fraichen med mango, agurk, salt og spidskommen. Stil mango-raitaen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt risene og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Risret

Varm imens halvdelen af olien i en pande og steg wokstrimlerne i ca. 3 min. eller til de er gennemstegte. Drys kødet med karry, salt og peber. Tag kødet af panden og hold det varmt. Kom resten af olien i panden og varm det godt. Svits broccoli i ca. 2 min. Tilsæt forårsløg og sukkerærter og svits dem med i ca. 1 min. Vend kød og de kogte ris i grøntsagerne og smag til.

Ved serveringen

Kom risretten i en stor skål og server mango-raitaen i en skål ved siden af.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,9 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 26 %
Print