Rissalat med krydret, lun dressing

En salat med rødder i Mexico. Dressingen kan justeres stærkere og mildere efter smag. De sprøde tortillas er både lækre og ser flotte ud.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rissalat med krydret, lun dressing

En salat med rødder i Mexico. Dressingen kan justeres stærkere og mildere efter smag. De sprøde tortillas er både lækre og ser flotte ud.

Antal portioner

Krydret lun dressing

Rissalat

  • kog og afkøl 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 1 grøn peberfrugt i tern
  • 1 mangofrugt i tern
  • 1 dl rosiner
  • 1 finthakket rødløg
  • 50 g ristede grofthakkede mandler
  • 150 g tortillas - usødede majs- eller hvedepandekager, ca. 20 cm i diameter

Pynt

  • friske korianderblade

Fremgangsmåde:

Krydret lun dressing

Bring fløde, salsa, garam masala og salt i kog under omrøring i en lille tykbundet gryde. Varm saucen igennem og smag til. Tak fløden af varmen og lad den køle af på køkkenbordet.

Rissalat

Vend ris, peberfrugt, mango og de øvrige ingredienser godt sammen.

Klip tortillas pandekagerne i trekanter og rist dem sprøde på en brødrister - ca. 1 min. på hver side.

Ved serveringen

Anret rissalaten i en stor skål, pynt med friske korianderblade. Server straks sammen med den lune dressing og de sprøde tortillas.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,4 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 71 %
  • Fedt: 19 %
Print