Rissalat med mynte til sennepsschnitzler

Skøn ret med ris og svinekød som kan varieres efter årstid.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rissalat med mynte til sennepsschnitzler

Skøn ret med ris og svinekød som kan varieres efter årstid.

Antal portioner

Rissalat

  • 4½ dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 240 g basmatiris (ca. 3 dl)

Sennepsschnitzler

  • 4 skinkeschnitzler (ca. 500 g)
  • 1 spsk dijon-honningsennep
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • ½ skrællet kinaradise i små tynde både (ca. 250 g)
  • 200 g radiser i tynde både
  • 1 spsk æbleeddike
  • 6 finthakkede forårsløg (ca. 100 g)
  • 1 mangofrugt i grove tern (ca. 200 g)
  • 2 spsk fintstrimlede friske mynteblade
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rissalat

Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risene og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene hvile, stadig under låg, i ca. 10 min.

Sennepsschnitzler

Smør skinkeschnitzlerne med sennep og drys med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun schnitzlerne på begge sider ca. 1 min. Steg dem færdige ved svag varme 2-3 min. på hver side.

Vend kinaradise og radiser i æbleeddiken. Bland dem med forårsløg, mango og mynte, Vend grøntsager, salt og peber sammen og vend det i risene. Smag til.

Rør skyr, sennep og salt sammen og smag dressingen til. Server den lune rissalat med skinkeschnitzler og skyrdressing.

Tip:

I stedet for kinaradise og mango kan du bruge jordskokke og æble.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 12 %
Print