Rissalat med mynte til sennepsschnitzler

Rissalat med mynte til sennepsschnitzler

30 min
Skøn ret med ris og svinekød som kan varieres efter årstid.
https://www.arla.dk/opskrifter/rissalat-med-mynte-til-sennepsschnitzler/

Sådan gør du

Rissalat
  • Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risene og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene hvile, stadig under låg, i ca. 10 min.
Sennepsschnitzler
  • Smør skinkeschnitzlerne med sennep og drys med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun schnitzlerne på begge sider ca. 1 min. Steg dem færdige ved svag varme 2-3 min. på hver side.
  • Vend kinaradise og radiser i æbleeddiken. Bland dem med forårsløg, mango og mynte, Vend grøntsager, salt og peber sammen og vend det i risene. Smag til.
  • Rør kvark, sennep og salt sammen og smag dressingen til. Server den lune rissalat med skinkeschnitzler og kvarkdressing.

I stedet for kinaradise og mango kan du bruge jordskokker og æble.

Energiindhold for hele retten:

10222 kJ / 2443 kcal

Næringsindhold pr. 100g

449 kJ / 107 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 26,7 % 7,1 g
Kulhydrat: 44,9 % 11,8 g
Fedt: 28,4 % 3,4 g
Relateret video
Sådan skærer man en mango.

Ingredienser

Rissalat
4½ dl Vand
¾ tsk Groft salt
240 g Basmatiris (ca. 3 dl)
Sennepsschnitzler
4 Skinkeschnitzler (ca. 500 g)
1 spsk Dijon-honningsennep
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
25 g Smør
½ Skrællet kinaradise i små tynde både (ca. 250 g)
200 g Radiser i tynde både
1 spsk Æbleeddike
1 bundt Finthakkede forårsløg (ca. 100 g)
1 Mangofrugt i grove tern (ca. 200 g)
2 spsk Fintstrimlede mynteblade
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
250 g Kvark
1 spsk Dijon-honningsennep
¼ tsk Groft salt