Rissalat med stegt lever
60+ min

Rissalat med stegt lever

Stegt lever med en spændende rissalat vendt i en chilimarinade
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rissalat med stegt lever

Stegt lever med en spændende rissalat vendt i en chilimarinade

Antal portioner
  • 4½ dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 240 g parboiled ris, en blanding af løse og vilde ris (ca. 3 dl)

Chilimarinade

  • 2 spsk sød chilisauce
  • ½ dl hvidvinseddike
  • 4 spsk vand
  • ½ tsk fint salt
  • 1½ spsk rapsolie

Hertil

  • 400 g stegt kalvelever, kyllinge- eller lammelever
  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risblandingen under omrøring og kog den ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Chilimarinade

Pisk chilisauce, eddike, vand og salt sammen i en stor skål. Pisk olien i.

Vend de varme ris i marinaden sammen med gulerødder, peberfrugter og løg. Stil salaten tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Skær imens Apetina osten i tynde skiver og bræk dem i mindre stykker. Vend forsigtigt osten i rissalaten - salaten kan godt serveres, før risene er helt kolde.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 28 %
Print