Rissalat

Med denne opskrift på rissalat kan du servere en lækker og velsmagende rissalat med majskerner, cherrytomater, forårsløg og cremet ost - prøv den.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rissalat

Med denne opskrift på rissalat kan du servere en lækker og velsmagende rissalat med majskerner, cherrytomater, forårsløg og cremet ost - prøv den.

Antal portioner
  • 3 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 160 g løse ris, parboiled (ca. 2 dl)

Dressing

  • ½ spsk dijonsennep
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • ½ dl vand
  • ½ tsk fint salt
  • friskkværnet peber

Hertil

  • 500 g stegt kød, fx svinekoteletter eller kylling
  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risene under omrøring og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Dressing

Rør sennep, olie, eddike, vand, salt og peber sammen i en stor skål.

Vend de let afkølede ris i dressingen sammen med majskerner, tomater og forårsløg. Hæld osten i en sigte og vend den derefter i salaten. Lad salaten trække tildækket i køleskabet i ca. ½ time - salaten kan godt serveres, før risene er helt kolde.

Madpakke til i morgen

Rissalat er også velegnet til madpakken. Kom salaten i en lille boks og spis den som den er, evt. med landbrød til.

Tip

Rissalaten kan også tilberedes af ris kogt dagen før. Der skal anvendes ca. 450 g kogte ris.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,5 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 32 %
Print