Ristoppe
45 min

Ristoppe

I visse egne af landet er det almindeligt at servere kolde ristoppe med rosiner til klar suppe. Her er ristoppen i en asiatisk variant - dejligt tilbehør til fx orientalsk karrysuppe fra Karolines Køkken.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ristoppe

I visse egne af landet er det almindeligt at servere kolde ristoppe med rosiner til klar suppe. Her er ristoppen i en asiatisk variant - dejligt tilbehør til fx orientalsk karrysuppe fra Karolines Køkken.

Antal portioner
  • 125 g jasminris (ca. 1½ dl)
  • ¼ tsk groft salt
  • ½ frisk rød chilipeber
  • 60 g peanuts
  • 100 g optøede frosne rejer
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 tsk olie

Fremgangsmåde:

Kog risene med salt efter anvisning på pakken. Hak chili fint og peanuts groft. Vend det sammen med rejer og limeskal i de varme ris. Pensl 4 espressokopper eller små skåle grundigt med olie. Pres risblandingen fast ned i kopperne med en ske, sørg for at risblandingen grå helt op til kanten af koppen. Lad ristoppene køle af et kvarters tid, dog ikke i køleskabet. Vend dem ud ved at slå dem mod et spækbræt eller lignende - eller hjælp lidt til med en lille kniv i kanten, så ristoppene løsner sig.

Tip

Ristoppene kan laves på forhånd og serveres kolde i suppen, men de er bedst lune og nylavede. De serveres til en karrysuppe, fx Karoline"s Orientalsk Karrysuppe.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 4050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,7 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 36 %
Print