Roastbeef med ravigottedressing og salat

En lækker gæstemiddag med roastbeef, der passer sig selv i ovnen, mens du tager imod dine gæster!
Bedømmelse (45 vurderinger)

Min bedømmelse:

Roastbeef med ravigottedressing og salat

En lækker gæstemiddag med roastbeef, der passer sig selv i ovnen, mens du tager imod dine gæster!

Opskriften gælder for 10 personer

Roastbeef

  • 1½ kg roastbeef af okseinderlår
  • 10 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl vand

Bagte kartofler

  • 2½ liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 2½ kg mellemstore kartofler, fx bintje

Ravigottedressing

Tilbehør

  • 150 g små friske spinatblade
  • 2 liter salat revet i grove stykker, fx romainesalat og icebergsalat
  • 200 g optøede, frosne ekstra fine ærter

Fremgangsmåde:

Roastbeef

Brun kødet på alle sider i gyldent smør i en pande - ca. 3 min. i alt. Læg roastbeefen i en lille bradepande og sæt evt. et stegetermometer i stegen. Drys med salt og peber. Kog panden af med vandet og hæld det ved kødet. Steg midt i ovnen. Tag stegen ud efter ca. 30 min. og mål kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 55° (rosa). Steg evt. kødet færdigt og tag det ud af ovnen. Lad stegen hvile tildækket i ca. ½ time. Skru op for ovnen til 250°.

Bagte kartofler

Bring imens vand og salt i kog i en stor gryde. Skrub kartoflerne godt og kog dem i vandet i ca. 5 min. Hæld vandet fra og fordel kartoflerne på en plade med bagepapir. Bag kartoflerne midt i ovnen mens stegen hviler.

Ravigottedressing

Vend fraiche, ravigottesauce, salt og peber sammen. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i blandingen. Lad dressingen trække tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Anret spinat, salat og ærter på et serveringsfad.

Ved serveringen

Skær kødet i skiver og anret på et varmt fad. Skær et kryds i kartoflerne og anret på et fad. Server med salat og dressing.

Tip

Ravigottedressingen (minus flødeskum) kan forberedes dagen før.

Stegetid for kød

Ca. 45 min. ved 175°.

Bagetid for kartofler

Ca. ½ time ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 24140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 52,1 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 32 %
Print