Rød linsemos og myntedressing

Den røde linsemos er med inspiration fra Indien, hvor også mynten er flittigt brugt.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rød linsemos og myntedressing

Den røde linsemos er med inspiration fra Indien, hvor også mynten er flittigt brugt.

Antal portioner

Rød linsemos

  • 1½ tsk stødt spidskommen
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • 2 melede kartofler i små tern
  • 250 g skyllede røde linser (ca. 3 dl)
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt

Myntedressing

Syltede grøntsager

  • 1 dl risvinseddike
  • ½ spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • ¼ tsk stødt chili
  • 3 rødløg i tynde både
  • 1 porre i meget tynde ringe
  • 1 rød peberfrugt i korte strimler

Tilbehør

  • 240 g ristet brød, fx naanbrød

Fremgangsmåde:

Rød linsemos

Kom spidskommen i en tør gryde og rist det ved kraftig varme i ca. 1 min. Tilsæt bouillon og kartofler. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt de skyllede linser og kog i yderligere ca. 15 min. Mos grøntsagerne med et piskeris sammen med smør og salt. Smag linsemosen til.

Myntedressing

Bland alle ingredienserne. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

"Syltede" grøntsager

Bring imens eddike, sukker, salt og chili i kog i en pande. Tilsæt grøntsagerne og kog dem ved svag varme og under omrøring i ca. 4 min. Smag grøntsagerne til.

Ved serveringen

Anret linsemosen i en varm skål. Server de lune "syltede" grøntsager og den kolde myntedressing til, sammen med de ristede naanbrød.

Tip

Hvis den røde linsemos er for tyk, kan den tilsættes lidt ekstra vand.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,5 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 20 %
Print