Rødbedeblinis med laks

Rødbedeblinis med laks er velsmagende alternativ til den traditionelle blinis. Minipandekagerne får en lækker rød farve og smagen er perfekt til laks.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rødbedeblinis med laks

Rødbedeblinis med laks er velsmagende alternativ til den traditionelle blinis. Minipandekagerne får en lækker rød farve og smagen er perfekt til laks.

Antal portioner

Rødbedeblinis - 10 stk.

  • 1 stort æg
  • 1½ dl lun mælk
  • 12½ g gær (ca. ¼ pakke)
  • 65 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 40 g boghvedemel (ca. ½ dl)
  • 1 tsk fint salt
  • 2½ spsk fintrevet rødbeder
  • 2 tsk friskpresset limesaft
  • 15 g smør
  • 1 spsk koldpresset rapskimolie

Tilbehør

Pynt

  • fintklippet purløg
  • limefrugter i både
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rødbedeblinis

Del ægget i hvide og blomme. Pisk mælk, æggeblomme og gær sammen. Rør hvedemel, boghvedemel og salt i. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning i ca. ½ time. Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen sammen med rødbede og limesaft. Bag ca. 10 runde blinis (a ca. 2 spsk dej) i en blanding af smør og olie. Bag dem ved svag til jævn varme ca. 2½ min. på hver side. Blinis"en skal vendes, når dejen danner huller helt igennem.

Ved serveringen

Anret 2 lune blinis taglagt på hver tallerken sammen med agurkestave, lakseskiverne, cremefraiche og lakserogn. Pynt med purløg, limebåde og friskkværnet peber.

Tips

I stedet for revet rødbede og limesaft kan du tilsætte 1 tsk stødt kanel, 2 spsk muscovadosukker eller mørk rørsukker og kun ½ tsk groft salt. Så bliver det til kanelblinis til fx børn - lav ca. 26 stk (a ca. 1 spsk dej).

I stedet for kanel kan du tilsætte 1 tsk fintrevet appelsinskal, kornene af ½ stang vanilje, stadig sukker og kun ½ tsk groft salt.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 57 %
Print