Rødbedesalat
1 timer

Rødbedesalat

Smagen af rødbede bliver understøttet af en elegant dressing. Kapers er med til at give kant i denne lækre salat.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rødbedesalat

Smagen af rødbede bliver understøttet af en elegant dressing. Kapers er med til at give kant i denne lækre salat.

Antal portioner
  • 4 friske rødbeder
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt

Salatsauce

  • 1 finthakket rødløg
  • 3 spsk kapers uden lage
  • 1 dl hakket frisk bredbladet persille

Pynt

  • bredbladet persille

Hertil

  • 400 g stegt fisk, fx sild eller makrel
  • 1 kg kartofler eller
  • 240 g rugbrød

Fremgangsmåde:

Skyl rødbederne grundigt og kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog rødbederne ved svag varme og under låg ca. 40 min. eller til de er møre. Hæld kogevandet fra og skyl rødbederne hurtigt i koldt vand. Skær stilkender og rodspidser af og fjern skrællen. Skær rødbederne i tynde stave og lad dem køle lidt af.

Salatsauce

Rør sennep, honning, salt og peber sammen i en skål. Rør yletten i sennepsblandingen.

Vend rødbedestave, løg og kapers i salatsaucen. Stil rødbedesalaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Ved serveringen

Vend forsigtigt persillen i salaten og smag den til. Anret rødbedesalaten i en skål og pynt med persille.

Madpakke til i morgen

Vend evt. små tern af marinerede sild i rødbedesalaten og kom den i en boks. Server salaten sammen med hårdkogte æg og rugbrød.

I stedet for at blande rødbedestave, løg, kapers og persille i salatsaucen kan ingredienserne lægges lagvis i en skål. Server salatsaucen i en skål ved siden af.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,8 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 24 %
Print