Røde grøntsager og oliven i gryde

En dejlig gryderet serveret med spaghetti. Inspirationen til retten kommer fra Italien med oliven, rosmarin og små blommetomater.
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Røde grøntsager og oliven i gryde

En dejlig gryderet serveret med spaghetti. Inspirationen til retten kommer fra Italien med oliven, rosmarin og små blommetomater.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 4 rødløg i både (ca. 200 g)
  • 2 røde peberfrugter i store tern (ca. 250 g)
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • ¼ liter vand
  • 1 spsk hvedemel
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 2 spsk finthakkede friske rosmarinblade
  • 1 tsk groft salt
  • 400 g skinke- eller wokstrimler
  • 250 g hele små blommetomater
  • 75 g sorte oliven

Pynt

  • friske rosmarinkviste

Tilbehør

  • 300 g tørret fuldkornsspaghetti

Fremgangsmåde:

Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, peberfrugter og chili i ca. 1 min. Bland vand, mel, madlavningsfløde, rosmarin og salt og rør blandingen sammen med grøntsagerne. Bring retten i kog og lad den koge ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt wokstrimler og tomater og kog retten ved jævn varme og under omrøring i yderligere ca. 3 min. Smag til. Kom retten i en skål, drys oliven over og server med nykogt spaghetti.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,6 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 25 %
Print