Rødfisk med lun grønkålssalat

En hel fisk....det er flot, og den er fuld af smag og saftighed. Til fisken er der en lækker grønkålssalat med æble-peberrodsdressing....en ren c-vitaminbombe.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rødfisk med lun grønkålssalat

En hel fisk....det er flot, og den er fuld af smag og saftighed. Til fisken er der en lækker grønkålssalat med æble-peberrodsdressing....en ren c-vitaminbombe.

Antal portioner
  • 1 hel renset rødfisk med skind (ca. 1300 g)
  • 10 g smør - smeltet
  • 1 tsk groft salt
  • 1 usprøjtet citron i skiver

Æble-peberrodsdressing

Lun grønkålssalat

  • 150 g rensede grønkålsblade uden ribber
  • 15 g smør
  • 2 rødløg i halve tynde skiver (ca. 150 g)
  • 2 røde æbler i halve tynde skiver, fx jonagold (ca. 200 g)
  • ¾ tsk groft salt

Tilbehør

  • 1 kg bagte kartoffelbåde

Fremgangsmåde:

Tjek at rødfisken er helt renset for skæl, skær hovedet af og fjern rygfinnerne. Skyl og tør fisken og læg den på en plade med bagepapir. Pensl skindet med smør og lav 3-4 snit i skindet. Drys med salt udvendigt og indvendigt og fyld fiskens bug med citronskiver. Bag rødfisken øverst i ovnen.

Æble-peberrodsdressing

Vend forsigtigt cremefraiche, æble, peberrod og salt sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Lun grønkålssalat

Riv grønkålen i mundrette stykker. Lad smørret smelte i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt grønkål, æbler og salt og svits i yderligere ca. 3 min. Smag til og server den lune grønkålssalat sammen med stegt rødfisk, kartoffelbåde og æble-peberrodsdressing.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 250° - varmluft.

Tips

Du kan bruge rødfiskefilet uden skind, eller en anden fast hvid fisk - beregn ca. 500 g filet. Læg fiskefileterne på en plade med bagepapir. Pensl med smør, fordel citronskiverne og drys med salt. Bag filetstykkerne ved 250° - varmluft i 8-10 min., eller til fisken lige er gennembagt.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,1 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 28 %
Print