Rødfisk og kartofler i ovn
1 timer

Rødfisk og kartofler i ovn

Rødfisk og kartofler i ovn, er en fedtfattig og nem opskrift på en lækker fiskeret. Glæd dig til at sætte tænderne i de lækre rødfiskefileter bagt i ovnen med tomater og grøntsager.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rødfisk og kartofler i ovn

Rødfisk og kartofler i ovn, er en fedtfattig og nem opskrift på en lækker fiskeret. Glæd dig til at sætte tænderne i de lækre rødfiskefileter bagt i ovnen med tomater og grøntsager.

Antal portioner
  • 5 rødfiskefileter uden skind
  • 1 kg melede kartofler i både
  • 1 liter vand
  • 5 zittauerløg i både
  • 3 spsk hakkede friske basilikumblade
  • 1 tsk revet muskatnød
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 6 tomater i halve, tykke skiver
  • ½ liter Karolines Køkken® Let Mornaysauce

Pynt

  • friske basilikumblade

Fremgangsmåde:

Rens og tør rødfiskefileterne.

Kom kartoflerne i en stor gryde med kogende vand. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 8 min. Tilsæt løg og kog ved kraftig varme, stadig under låg, i yderligere ca. 2 min. Hæld vandet fra kartofler og løg og damp dem tørre. Fordel grøntsagerne i et ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 27 cm). Drys basilikum og halvdelen af krydderierne over. Fordel først fiskefileter og dernæst tomatskiver oven på grøntsagerne. Drys resten af krydderierne på tomaterne og hæld mornaysauce over. Bag retten midt i ovnen og lad den trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.

Mad til i morgen

Er der rødfisk med kartofler tilovers, kan det varmes i ovnen. Server retten sammen med nykogte porrer og brød.

Tip

Fiskeretten kan tilberedes med lyssej eller rødspætter i stedet for rødfisk.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8620 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,2 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 15 %
Print