Rodfrugtfritter, kylling og mayo
45 min

Rodfrugtfritter, kylling og mayo

En lidt sundere version af kylling med pommes frites og en rigtig hyggemiddag, for det hele dyppes i mayo'en og kan spises med fingrene.
Bedømmelse (27 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rodfrugtfritter, kylling og mayo

En lidt sundere version af kylling med pommes frites og en rigtig hyggemiddag, for det hele dyppes i mayo'en og kan spises med fingrene.

Antal portioner
  • 800 g melede kartofler i tynde stave
  • 4 gulerødder i stave
  • 4 pastinakker i stave
  • 2 rødbeder i stave
  • 2 spsk rapsolie
  • 1½ tsk groft salt

Mayo

  • 500 g kyllingeinderfileter
  • 1 spsk rapsolie
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Læg kartoflerne på en plade med bagepapir og de øvrige rodfrugter på en anden. Fordel olien på grøntsagerne og bag kartoflerne øverst og de andre rodfrugter nederst i ovnen, til de er gyldne og sprøde -– vend rundt 2-3 gange under bagningen. Drys med salt lige inden serveringen.

Mayo

Vend alle ingredienserne sammen og stil mayoen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Tør kyllingeinderfileterne i køkkenrulle og del dem på langs. Lad olien blive varm i en pande. Steg kyllingestykkerne ved kraftig varme i ca. 5 min. – vend af og til. Drys med salt og peber.

Bagetid

Ca. ½ time ved 225° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,7 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 26 %
Print