Rodfrugtpande med bønner og oliven
30 min

Rodfrugtpande med bønner og oliven

Den cremede sauce smyger sig om rodfrugterne. Oliven er med til at give karakter og modspil.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rodfrugtpande med bønner og oliven

Den cremede sauce smyger sig om rodfrugterne. Oliven er med til at give karakter og modspil.

Antal portioner
  • 3¾ liter vand
  • 3¾ tsk groft salt
  • 500 g frisk fuldkornspasta, fx fettuccine
  • 10 g smør
  • 2 små knuste fed hvidløgsfed
  • 3 gulerødder i grove stykker
  • 1 knoldselleri i grove stykker
  • 1 dåse røde kidneybønner i saltlage
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • 75 g grofthakkede sorte oliven
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk lys saucejævner
  • 100 g grofthakket rucolasalat

Pynt

  • rucolasalat

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Tag 1 dl pastavand fra og lad pastaen dryppe af i et dørslag.

Lad imens smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits hvidløg, gulerødder og selleri i ca. 2 min. Hæld kidneybønnerne i en sigte og overbrus dem med koldt vand. Tilsæt den ene dl pastavand, fløde, bønner, oliven, salt og peber. Tag panden af varme og rør saucejævner i. Kog saucen ved jævn varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Ved serveringen

Vend den friskkogte pasta sammen med rucolabladene og server straks sammen med rodfrugtpanden.

Tip

I stedet for knoldselleri kan man bruge persillerod eller pastinak.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,3 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 29 %
Print