Rødspættefileter med grøntsager
45 min

Rødspættefileter med grøntsager

Fisk og grøntsager er sund og dejlig mad, der både er hurtigt og nemt at lave.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rødspættefileter med grøntsager

Fisk og grøntsager er sund og dejlig mad, der både er hurtigt og nemt at lave.

Antal portioner
  • 6 rødspættefileter
  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 2 spsk vand
  • 50 g smør
  • 3 spsk rapsolie

Grøntsager

  • 250 g champignoner
  • 25 g smør
  • ½ tsk ostindisk karry
  • 4 porrer i tynde, skrå skiver
  • ½ dl vand
  • ¾ tsk groft salt

Tilbehør

  • 240 g løse ris, parboiled (ca. 3 dl)
  • japansk sojasauce

Fremgangsmåde:

Rens, skyl og tør fiskefileterne. Del dem på langs. Bland mel, salt og peber. Vend fileterne først i melblandingen, derefter i sammenpisket æg og vand og til sidst i melblandingen igen (brug evt. 2 gafler). Lad smør og olie blive gyldent i en pande. Steg fileterne ved jævn varme, ca. 3 min. på hver side. Hold dem varme.

Grøntsager

Rens, skyl og tør imens champignonerne. Skær et kryds i toppen. Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Kom karry i og lad det bruse af. Svits champignonerne i ca. 1 min. Tilsæt porrer og svits i ca. 3 min. Tilsæt vand og salt. Varm retten igennem og smag til.

Ved serveringen

Anret grøntsager og de sprøde fiskefileter på varme fade.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 12200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,9 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 39 %
Print