Rødtungeroulade med laks og fine urter

En meget elegant forret som dine gæster vil elske. Især velegnet som en rigtig dameforret.
Bedømmelse (21 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rødtungeroulade med laks og fine urter

En meget elegant forret som dine gæster vil elske. Især velegnet som en rigtig dameforret.

Antal portioner

Souffléfars

  • 3 hele rødtungefileter (ca. 250 g)

Safransauce med fine urter

Pynt

  • plukkede friske krydderurter, fx dild, kørvel og brøndkarse
  • olivenolie
  • friskpresset citronsaft

Tilbehør

  • 180 g ristet brød

Fremgangsmåde:

Souffléfars

Rens laksen for eventuelle ben og skær den i mindre stykker. Kom laks og salt i en foodprocessor og hak det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. Tilsæt fløde, æggehvide, dild, citronskal og peber og hak i yderligere ca. 30 sek. Kom souffléfarsen i en sprøjtepose med en lille stjernetyl og læg farsen i køleskabet.

Rens rødtungefileterne og fjern eventuelle ben. Del hver filet på langs. Rul fiskefileterne sammen som en lille roulade - fra halespidsen og med skindsiden indad. Stil dem i et lille smurt ovnfast fad med den tykke side nedad. Fordel souffléfarsen i det lille hul i fisken så det stikker lidt op. Bag fiskene midt i ovnen.

Safransauce med fine urter

Kom hvidvin og safran i en lille gryde. Bring det i kog og kog det ved kraftig varme i ca. 5 min. eller til der er ½ dl tilbage. Tilsæt fløde, porre, gulerod, salt og peber og kog blandingen i yderligere ca. 2 min. eller til grøntsagerne er al dente. Tilsæt citronsaft og smag til.

Anret de små fiskeruller i små dybe tallerkener. Fordel saucen rundt om fisken. Vend krydderurterne i olie og citronsaft. Læg det på fisken som pynt. Server sammen med ristet brød.

Tip

I stedet for en sprøjtepose kan man bruge en almindelig lille frysepose, hvor man klipper et hul i det ene hjørne.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 150° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6820 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,7 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 35 %
Print

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

Her vil en fadlagret chardonnay være helt perfekt, og gerne en god bourgogne fx meursault eller puligny-montrachet eller en fadlagret chablis grand cru Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hummer