Rødvinskogte figner med yoghurtcreme
60+ min

Rødvinskogte figner med yoghurtcreme

Rødvinskogte figner med yoghurtcreme er en opskrift på en lækker og velsmagende desser! Glæd dig!
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rødvinskogte figner med yoghurtcreme

Rødvinskogte figner med yoghurtcreme er en opskrift på en lækker og velsmagende desser! Glæd dig!

Opskriften gælder for 12 personer

Dagen før

  • ½ liter rødvin, fx côtes du rhône
  • 125 g rørsukker (ca. 1½ dl)
  • 1 stykke citronskal (usprøjtet)
  • 1 stjerneanis
  • 500 g tørrede figner

Yoghurtcreme

Tilbehør 24 søde filokiks - se link

Indkluderet i opskriften

Fremgangsmåde:

Dagen før

Bring alle ingredienserne i kog i en gryde. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Fjern citronskal og stjerneanis og kom figner med kogelage i en skål. Stil den tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Yoghurtcreme

Sæt 2 kaffefiltre i en sigte over en skål. Fordel yoghurten i kaffefiltrene og lad den stå til afdrypning i køleskabet i ca. 1 time. Kom den afdryppede yoghurt i en skål og rør sukkeret i. Stil blandingen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.

Lad imens fignerne dryppe af i en sigte over en lille gryde. Kog lagen ind ved kraftig varme til der er ca. 1¼ dl rødvinssirup.

Ved serveringen

Anret de rødvinskogte figner, yoghurt og filokiks på tallerkener. Pynt hver tallerken med lun rødvinssirup og server straks.

Drikkevarer

Vintage portvin eller evt. en vintage character.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46,5 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 77 %
  • Fedt: 16 %
Print