Rødvinssauce
30 min

Rødvinssauce

Lav din egen rødvinssauce fra bunden, og server sammen med en god bøf og en flaske rødvin.
Bedømmelse (74 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rødvinssauce

Lav din egen rødvinssauce fra bunden, og server sammen med en god bøf og en flaske rødvin.

Antal portioner
  • 4 dl halvtør rødvin, fx côtes du rhône
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl letmælk
  • 25 g smør
  • 1 spsk kalve bouillonpasta, fx Touch of taste
  • 1 spsk blade af frisk timian
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • kulør

Fremgangsmåde:

Kog vinen ved kraftig varme og uden låg i ca. 10 eller til der er ca. ½ dl "sirup" tilbage.

Rør mel og 2 spsk af mælken sammen i en lille, tykbundet gryde. Rør resten af mælken i. Tilsæt smør og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Kom "siruppen" i gryden sammen med boiullonpasta og de øvrige ingredienser. Bring saucen i kog og smag til.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 2680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,7 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 40 %
  • Alkohol: 4 %
Print

Vin match

Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot Bordeaux, Frankrig

Til rødvinssauce er mulighederne næsten uendelige, men rødvin passer selvfølgelig bedst til Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til oksekød