Røget makrel med frittata
60+ min

Røget makrel med frittata

Røget makrel med frittata er opskrift på en dansk frokost klassiker med et italiensk pift. Røget makrel sammen med den krydrede æggekage er perfekt på en rugbrød.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Røget makrel med frittata

Røget makrel med frittata er opskrift på en dansk frokost klassiker med et italiensk pift. Røget makrel sammen med den krydrede æggekage er perfekt på en rugbrød.

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 1 forårsløg i tynde skiver
  • 2 tomater i små tern
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 røget makrel
  • 2 skiver rugbrød

Pynt

  • friske dildkviste
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Sauter forårsløg i ca. 1 min. Sluk for varmen og tilsæt tomat, salt og peber - vend det godt sammen.

Beklæd et lille ovnfast fad (ca. 10 x 18 cm) med bagepapir. Pisk æggene sammen og tilsæt mælk og ost. Vend grøntsagerne i æggeblandingen og hæld det i fadet. Bag frittataen midt i ovnen. Tag den ud af formen og lad den køle af på en bagerist.

Fjern skind og ben fra makrellen og pluk den i mindre stykker. Skær rugbrødsskiverne i 8 kvarte.

Skær frittataen i 8 firkanter og læg dem på rugbrødsstykkerne. Fordel den plukkede makrel på toppen. Drys med klippet purløg og friskkværnet peber. Server straks.

Bagetid

25-30 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,4 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 18 %
  • Fedt: 58 %
Print