Røget makrel med sennepssauce
45 min

Røget makrel med sennepssauce

Prøv denne opskrift med lun makrel, den smager dejlig og så er den nem at lave.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Røget makrel med sennepssauce

Prøv denne opskrift med lun makrel, den smager dejlig og så er den nem at lave.

Antal portioner

Sennepssauce

  • 1 tsk sennepspulver
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • ¼ tsk engelsk sauce
  • ½ groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3½ dl Cheasy® fraiche 5%
  • 1 kg nye kartofler i 1 cm skiver
  • 2 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 2 røgede makreller
  • 1 liter groftrevet frisk spinatblade
  • 4 gulerødder i halve, skrå skiver

Fremgangsmåde:

Sennepssauce

Rør sennepspulver, honning, eddike, engelsk sauce, salt og peber sammen. Rør fraichen i. Smag saucen til og stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Kom kartoffelskiverne i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 8 min. Hæld dem til afkøling i et dørslag. Rens makrellerne for skind og ben. Skær fileterne i skrå skiver a ca. 3 cm. Læg dem på en bageplade med bagepapir og varm dem midt i ovnen.

Ved serveringen

Fordel lidt af spinaten på 4 portionstallerkener. Læg herpå kartoffelskiver og de lune makrelstykker. Pynt med lidt gulerodsskiver. Bland resten af spinaten og gulerødderne til en salat, og server den sammen med sennepssaucen til de røgede makrel.

Varmetid

Ca. 7 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10574 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,6 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 47 %
Print