Røget makrelmousse
45 min

Røget makrelmousse

Røget makrelmousse er en opskrift på en velsmagende fiskeret, som egner sig godt til frokost. Røget makrel, kvark og smagfulde krydderier er en dejlig kombination.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Røget makrelmousse

Røget makrelmousse er en opskrift på en velsmagende fiskeret, som egner sig godt til frokost. Røget makrel, kvark og smagfulde krydderier er en dejlig kombination.

Antal portioner
  • 1 røget makrel uden skind og ben
  • 250 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 4 spsk klippet frisk purløg
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 2 tsk friskpresset friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g kogte, kolde aspargeskartofler i skiver
  • 1 liter salat fx lolo bianco salat

Pynt

  • purløg
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 300 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Findel makrelkødet med en gaffel og rør det sammen med kvark og de øvrige ingredienser. Stil moussen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Ved serveringen

Fordel makrelmoussen på tallerkener og læg kartoflerne på midten. Anret salaten på kartoflerne og pynt med purløg og friskkværnet peber.

Tips

Moussen kan stå tildækket i køleskabet til næste dag. Makrel kan erstattes af røget ørred eller sild. I stedet for aspargeskartofler kan man koge søde kartofler i skiver - kogetiden er ca. 3 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,9 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 33 %
Print