Røget okseculotte med marinerede bønner

Bønnesalaten kan tilberedes i god tid og kødet serveres koldt - rigtig god buffetret.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Røget okseculotte med marinerede bønner

Bønnesalaten kan tilberedes i god tid og kødet serveres koldt - rigtig god buffetret.

Opskriften gælder for 10 personer

Dagen før

  • 250 g hvide bønner
  • 1 liter vand til iblødsætning
  • 250 g kidneybønner
  • 1 liter vand til iblødsætning

Til kogning af 250 g bønner

  • 1 liter vand
  • ½ spsk groft salt
  • 1 lille hvidløgsfed

Marinade

Tilbehør

  • 300 g lyst brød

Fremgangsmåde:

De 2 slags bønner skal stå i blød og koges hver for sig.

Dagen før

Skyl bønnerne og sæt dem i blød i vand i ca. 1 døgn.

Kogning af bønner

Hæld iblødsætningsvandet fra bønnerne. Kom dem i hver sin gryde med kogende vand tilsat salt og hvidløg. Kog bønnerne ved svag varme og under låg i ca. 35 min., eller til de er møre. Lad dem dryppe af i en sigte.

Marinade

Pisk marinaden sammen, og vend de 2 slags lune bønner i. Stil dem tildækket i køleskabet i ca. 2 timer eller til dagen efter. Smag til.

Skræl tynde strimler af bladsellerien med en kartoffelskræller. Læg strimlerne i en skål med koldt vand, og sæt dem tildækket i køleskabet ca. 1 time, så de krøller.

Anret de krøllede bladselleristrimler og røget culotte på et fad. Vend persille og ost i de marinerede bønner.

Tip

Bønnerne kan marineres dagen før, bladselleri kan lægges i vand dagen før og persillen kan hakkes dagen før og opbevares i en plastpose i køleskabet.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 21340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 105,6 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 50 %
Print