Romanske brød
60+ min

Romanske brød

Flade crunchy brød med tørret rosmarin. Nyd dem fx som tilbehør til en salat eller som snack til et glas rødvin.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Romanske brød

Flade crunchy brød med tørret rosmarin. Nyd dem fx som tilbehør til en salat eller som snack til et glas rødvin.

24 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 1 dl vand
  • 2 dl mælk
  • 12½ g gær (ca. ¼ pakke)
  • ½ tsk groft salt
  • ½ tsk sukker
  • 400 g hvedemel (ca. 7 dl)

Pensling

  • 25 g smør - smeltet
  • 1 lille knust fed hvidløgsfed

Pynt

  • tørret rosmarin

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt vand og mælk. Hæld blandingen i en skål. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med et låg og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til 24 boller. Sæt dem på en plade med bagepapir. Stil bollerne tildækket i køleskabet i ca. 2 timer. Tag dem ud og stil dem ved stuetemperatur i ca. 1 time.

Rul bollerne ud på et meldrysset bord til 16-17 cm lange, flade brød. Læg dem på plader med bagepapir. Bland det smeltede smør med hvidløg, pensl brødene og drys dem med rosmarin. Bag de romanske brød midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 7 min. ved 250° - traditionel ovn.

Tip

Det er vigtigt at ovnen er 250°, når en ny plade brød sættes ind.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,6 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 24 %
Print