Rosinbrød med ingefær og lime

Nem opskrift på et lækkert og fedtfattigt brød med rosiner, limeskal og mandelflager. Smager dejligt lunt med koldtsmør.
Fryseegnet
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rosinbrød med ingefær og lime

Nem opskrift på et lækkert og fedtfattigt brød med rosiner, limeskal og mandelflager. Smager dejligt lunt med koldtsmør.

24 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 100 g smør
  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 125 g grønne rosiner
  • ½ tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 2 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 3 spsk sukker
  • 400 g hvedemel (ca. 6 2/3 dl)

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • mandelflager

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen med en ske. Dejen er blød. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Slå dejen igennem, stadig med en ske. Form et brød - ved at sætte den bløde dej med 2 spiseskeer på en plade med bagepapir. Det gøres nemmest ved at sætte mindre portioner dej tæt sammen i 2 rækker. Lad brødet efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med æg og drys med mandelflager. Bag brødet midt i ovnen. Server brødet lunt med koldt smør.

Tip

Grønne rosiner kan erstattes af mørke rosiner.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 12330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,6 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 30 %
Print