Rosmarinbaguettes

Frys dejen ubagt og klar - og byd dine gæster på nybagte baguettes.
Fryseegnet
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rosmarinbaguettes

Frys dejen ubagt og klar - og byd dine gæster på nybagte baguettes.

14 stykker pr. portion

Antal portioner
  • 50 g gær
  • ½ liter vand (lillefingervarmt)
  • 3 spsk rapsolie
  • 2 tsk groft salt
  • 1½ spsk friske rosmarinblade
  • 2 spsk flydende honning
  • 250 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 800 g sigtemel

Fremgangsmåde:

Smuldr gæren i en stor skål. Tilsæt vand og rør til gæren er opløst. Tilsæt fedtstof, salt, rosmarin, honning og kvark. Rør mel i (hold lidt af melet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time. Tag forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord - dejen må ikke æltes. Del dejen i 14 stykker. Form stykkerne til lange baguettes (a ca. 25 cm). Fordel baguettes"ne på plader beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. ½ time. Rids på skrå og bag baguettes"ne midt i ovnen.

Tip

De små rosmarinbaguettes kan fryses inden bagning, men efter sidste hævning. Tag dem ud af fryseren og lad dem tø halvt op. Rids på skrå og bag midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 250°.

Tips

Kan fryses inden bagning.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,9 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 13 %
Print