Rosmarinkrydrede spyd med abrikosdressing

Hertil ovnstegte grøntsager. En lækker og farverig ret med spændende smagssammensætninger.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rosmarinkrydrede spyd med abrikosdressing

Hertil ovnstegte grøntsager. En lækker og farverig ret med spændende smagssammensætninger.

Antal portioner
  • 1 kg skrubbede små kartofler
  • 1 liter vand
  • 4 rødløg i både
  • 15 g smør
  • 1 tsk groft salt

Abrikosdressing

  • 100 g soltørrede abrikoser i små tern
  • ¾ dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 spsk finthakkede friske rosmarinblade
  • 2 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 2 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 skinkeschnitzler
  • 6 bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • 2 røde peberfrugter i store tern
  • 15 g smør
  • 1 spsk finthakkede friske rosmarinblade
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske rosmarinkviste

Fremgangsmåde:

Kom kartoflerne i kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Vend løg og flydende fedtstof sammen med kartoflerne og fordel blandingen på en plade med bagepapir. Drys med salt og bag kartofler og løg midt i ovnen, til de er gyldne.

Abrikosdressing

Bring imens abrikoser, appelsinsaft og rosmarin i kog i en lille gryde. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Lad abrikoserne køle lidt af og vend dem sammen med fraiche, appelsinskal, salt og peber. Smag dressingen til.

Skær schnitzlerne i tern (ca. 3 x 3 cm). Sæt kødet på spyd skiftevis med peberfrugttern (sæt evt. 2 stykker peberfrugt sammen). Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande og brun spyddene ca. 1 min. på 4 sider (ca. 4 min. i alt). Drys med rosmarin, salt og peber og steg spyddene ved jævn varme i ca. 6 min. - vend af og til.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,2 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 26 %
Print