Rosmarinsorbet med karamelmandler

En frisk og let sorbet med serveret med flødeskum og karamelliserede mandler. Prøv den skønne smagskombination af rosmarin og appelsin.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rosmarinsorbet med karamelmandler

En frisk og let sorbet med serveret med flødeskum og karamelliserede mandler. Prøv den skønne smagskombination af rosmarin og appelsin.

Antal portioner
  • 4 spsk sukker
  • 1 spsk vand
  • ¾ dl små friske rosmarinkviste

Karamelmandler

  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 100 g ristede, smuttede mandler

Orangeflødeskum

  • 450 g fileter af appelsin - 6 appelsiner

Fremgangsmåde:

Bring vand, sukker og rosmarinkviste i kog. Tag gryden af varmen, tilsæt den hakkede rosmarin og lad sukkerlagen køle lidt af. Fjern kvistene, vend skyr i og kom blandingen i en metalform. Frys sorbeten i mindst 5 timer – rør 2-3 gange under indfrysningen. Stil rosmarinsorbeten i køleskabet ca. 45 min. før den skal serveres, hvis den har været frosset i længere tid. Sorbeten skal fryses ca. 1 døgn, hvis den skal kugles op.

Bring sukker, vand og romarin-kviste i kog i en pande ved kraftig varme. Lad sukkeret tørre ind, mens du konstant rører i kvistene. Efter 2-4 min. er sukkeret tørt og kvistene "frostede".

Karamelmandler

: Kom sukkeret i en pande i et jævnt lag. Smelt sukkeret ved kraftig varme og uden omrøring til det begynder at gyldne i kanten. Rør til sukkeret er helt smeltet – det går stærkt. Vend mandlerne i den gyldne karamel, hæld dem ud på et stykke bagepapir og køl af.

Orangeflødeskum

Kom appelsinsaft og sukker i fløden og pisk det til et let skum.

Hak de karamelliserede mandler. Fordel appelsinfileterne på 6 tallerkener og anret iskugler, karamelmandler og "frostede" rosmarinkviste på tallerkenerne. Server med orangeflødeskum.

Tips

Du kan stille sorbeten i køleskabet i ca. 45 min. og derefter kugle den op - læg straks iskuglerne i fryseren. De kan serveres direkte fra fryseren, og det gør det lidt nemmere ved serveringen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,5 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 38 %
Print

Vin match

Gewürztraminer Alsace, Frankrig

En parfumeret, krydret dessert som denne skal ledsages af en vin med samme egenskaber. Det har gewürztraminer-druen, så find en sød udgave fx en vendanges tardives fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad