Rugbrødsbidder

Lækre, bløde rugbrødsboller. Gode som mellemmåltid og til at tage med...
Fryseegnet
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rugbrødsbidder

Lækre, bløde rugbrødsboller. Gode som mellemmåltid og til at tage med...

1 stk. pr. person

Opskriften gælder for 20 personer

  • 2 dl knækkede rugkerner
  • ½ liter vand
  • 3 dl vand
  • 3 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl hørfrø
  • 3 spsk mørk sirup
  • 1 spsk groft salt
  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
  • 350 g groft rugmel (ca. 4¾ dl)

Pensling

  • smeltet smør

Fremgangsmåde:

Sæt rugkerner i blød i vand i ca. 2 timer. Hæld dem til afdrypning i en sigte - smid vandet væk.

Hæld vand og kærnemælk i en gryde og varm det til det er lillefingervarmt. Hæld det i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt de afdryppede rugkerner, solsikkekerner, hørfrø og de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen og til den tildækket til hævning i 3 timer.

Form ca. 20 brød med 2 skeer og læg dem på plader med bagepapir. Pensl brødene og bag dem til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af på bageriste.

Tip

Brødene har en syrlig duft når de bages - men den forsvinder når de er bagt.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200° - varmluft.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 13630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 83,5 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 17 %
Print