Rugbrødssandwich i salat

En anderledes og dekorativ måde at servere salat og brød.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rugbrødssandwich i salat

En anderledes og dekorativ måde at servere salat og brød.

Antal portioner

Blandet salat

  • 100 g renset rucolasalat
  • 1½ liter fintstrimlet salat, fx romaine
  • 5 gulerødder i halve skiver
  • 1 gul peberfrugt i små strimler

Dressing

  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk vand
  • 1 spsk vindruekerneolie
  • ½ tsk sukker
  • 1 dijonsennep
  • 1/8 tsk fint salt
  • friskkværnet peber

Rugbrødssandwich

  • 8 skiver groft rugbrød
  • 4 tsk dijonsennep
  • 1 skalotteløg i ringe
  • 8 skiver kogt, røget skinke
  • 8 skiver Cheasy® M 6% (10+)

Fremgangsmåde:

Blandet salat

Riv rucolasalaten i mindre stykker og bland den sammen med resten af ingredienserne til salaten.

Dressing

Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag den til.

Rugbrødssandwich

Smør de 8 skiver rugbrød med sennep. Læg dem sammen, 2 og 2, om løg, skinke og ost. Rist rugbrødssandwichene i en sandwichtoaster i ca. 2½ min. eller til rugbrødet er sprødt.

Ved serveringen

Vend dressingen i den blandede salat og anret den i et stort, fladt fad. Del rugbrødssandwichene diagonalt to gange, så der bliver 16 små trekanter og stik dem ned i salaten. Server straks.

Tip

I stedet for romainesalat kan man anvende kinakål.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47,1 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 23 %
Print