Rugmelsflutes
60+ min

Rugmelsflutes

Leder du efter en opskrift på sunde fedtfattige flutes? Så prøv disse lækre rugmelsflutes med knækkede rugkerner og tykmælk.
Fryseegnet
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rugmelsflutes

Leder du efter en opskrift på sunde fedtfattige flutes? Så prøv disse lækre rugmelsflutes med knækkede rugkerner og tykmælk.

2 brød pr. portion

Antal portioner
  • 120 g knækkede rugkerner (ca. 2 dl)
  • 2 dl vand
  • 50 g smør
  • 4 dl mælk
  • 2 dl Kløver® tykmælk
  • 50 g gær
  • 2 tsk groft salt
  • 2 tsk sukker
  • 250 g rugmel (ca. 5 dl)
  • 650 g hvedemel

Pensling:

  • 1 sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Kog rugkernerne i vand ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og lad kernerne stå i 10 min. Smelt smørret i de varme kerner. Tilsæt mælk og tykmælk og hæld blandingen i en skål. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 4 stykker og tril dem til flutes, ca. 30 cm lange. Sæt flutene på en plade med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. ½ time. Pensl flutene med æg og bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 18640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 82,3 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 75 %
  • Fedt: 14 %
Print