Rugpilaf med to toppings
45 min

Rugpilaf med to toppings

En dejlig vegetarret - let og alligevel med en masse at tygge på. For ikke vegetarer smager det dejligt med en stegt eller grillet pølse til.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rugpilaf med to toppings

En dejlig vegetarret - let og alligevel med en masse at tygge på. For ikke vegetarer smager det dejligt med en stegt eller grillet pølse til.

Antal portioner

Rabarbersylt med chili

  • 300 g rabarber i korte stykker
  • 85 g sukker
  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 50 g smør
  • 240 g perlerug (ca. 3 dl)
  • 3 grofthakkede zittauerløg (ca. 300 g)
  • 3 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 5 forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
  • 200 g ærter

Rabarberskyr

  • 50 g renset rucolasalat
  • 50 g grofthakkede pistacienøddekerner

Fremgangsmåde:

Rabarbersylt med chili

Kom rabarber, sukker, eddike og chili i en gryde og bring det i kog. Kog syltetøjet ved svag varme og under låg i ca. 5 min., eller til rabarberne er kogt ud. Smag til. Tag 3 spsk af den tynde rabarbersaft fra til senere.

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Skyl perlerugen godt og svits den sammen med løgene i ca. 1 min. Tilsæt vand og salt og kog rugperler og løg ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 20 min. Tilsæt forårsløg og ærter, tag gryden af varmen og lad rugen trække, stadig under låg, i ca. 10 min.

Rabarberskyr

Vend skyr, de 3 spsk rabarbersaft og salt sammen. Smag rabarberskyren til.

Hæld eventuelt overskydende væde fra rugpilaffen og kom den i en skål lagvis med rucola. Drys med pistacienødder og server pilaffen med rabarbersylt og rabarberskyr, så man selv kan komme på efterhånden, som man spiser.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 63,5 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 27 %
Print