Rullet flanksteak med soltørrede tomater

En helt ny variant af den elskede rullesteg. Nu med soltørrede tomater og ost.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rullet flanksteak med soltørrede tomater

En helt ny variant af den elskede rullesteg. Nu med soltørrede tomater og ost.

Antal portioner
  • 1 flanksteak (ca. 400 g)
  • 75 g bløde soltørrede tomater
  • 75 g Cheasy® Revet Mozzarella 13%
  • bomuldssnor egnet til madvarer
  • 25 g smør
  • 3 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk lys saucejævner
  • 400 g rensede haricots verts
  • 2 hakkede salatløg (ca. 150 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ liter rød egeløvsalat revet i grove strimler

Tilbehør

  • 1 kg pillede, kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Bank flanksteaken ud med en kødhammer eller med en knyttet hånd. Fordel soltørrede tomater og ost i en stribe (på langs af kødets fibre). Fold enderne ind og rul kødet stramt om fyldet. Bind bomuldssnor om "rullestegen" 5-6 steder, så den holder faconen. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande og brun kødet på alle sider i ca. 4 min. Tilsæt vand, drys med salt og peber og braiser flanksteaken ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. ½ time med sammenføjningen opad. Tag steaken op og hold den varm. Si skyen og kom den tilbage i panden. Pisk saucejævner i og kog skyen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Kom imens bønnerne i en skål, hæld kogende vand over og lad dem trække i ca. 2 min. Lad bønnerne dryppe af i en sigte. Smelt imens resten af smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. ½ min. og tilsæt de blancherede bønner, salt og peber. Svits ved jævn varme i yderligere ca. 3 min.

Ved serveringen

Skær kødet i skiver. Vend salaten sammen med bønner og løg, smag til og server straks.

Tips

De bløde soltørrede tomater kan erstattes af helt tørre. Klip tomaterne i strimler, overhæld med kogende vand og lad dem trække i ca. 2 min. Hæld vandet fra.

Braisering er en kogning ved svag varme, under tætsluttende låg og i en lille væskemængde.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,5 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 28 %
Print