Safranbiscotti

Biscotti - en klassisk italiensk småkage. Er lige gode til både the, kaffe og gløgg.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Safranbiscotti

Biscotti - en klassisk italiensk småkage. Er lige gode til både the, kaffe og gløgg.

5 småkager pr. person

Opskriften gælder for 10 personer

  • 75 g blødt smør
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • ½ tsk safrantråde
  • 3 æg
  • 400 g hvedemel (ca. 7 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 150 g grofthakkede mandler

Fremgangsmåde:

Pisk smør, sukker og safran til det smuldrer. Pisk æggene i et ad gangen og pisk godt mellem hvert. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og mandler sammen. Vend det i smørblandingen og saml dejen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og del den i 3 portioner. Rul hver portion til en stang ca. 35 cm lang. Læg dem på en plade med bagepapir og bag dem nederst i ovnen. Tag dem ud og skru ned for ovnen. Skær stængerne i lange skrå skiver, læg dem tilbage på bagepladen med snitfladen opad og tør dem midt i ovnen.

Tips

I stedet for mandler kan du bruge samme mængder nødder, fx valnøddekerner eller pistacienøddekerner. Eller hasselnøddekerner - som først er ristet på panden.

Julekrydret biscotti

I stedet for safran kan du bruge 1 tsk stødt ingefær, 2 tsk stødt kanel og 1 tsk stødt nellike.

Chokoladebiscotti

I stedet for safran kan du bruge 2 spsk kakao - blandet i melet og 100 g finthakket chokolade.

Bagetid

Ca. 30 min. ved 200°.

Tørretid

Ca. 30 min. ved 125°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 17360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,6 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 31 %
Print