Safransalatsauce

En anderledes flødesauce med den karakteristiske smag af safran. Serveres til salat.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Safransalatsauce

En anderledes flødesauce med den karakteristiske smag af safran. Serveres til salat.

Opskriften gælder for 12 personer

Fremgangsmåde:

Kog fløden ind til tynd saucekonsistens i en tykbundet gryde - det tager ca. 5 minutter. Opløs imens safran i kogende mælk, og lad det trække 5 minutter.Tilsæt mælkeblandingen til fløden sammen med citronsaft, citronskal, salt, peber og sukker. Smag til. Serveres lun eller kold (men ikke køleskabskold) til salat i en kande eller høj skål.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 23430 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 5 %
  • Fedt: 93 %
Print

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

Safran fungerer rigtig godt med fadlagrede vine, og hver vil en hvidvin på chardonnay være rigtig god, fx fra bourgogne Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad